18. 6. 2024   |   svátek má Milan
 

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
jasmínová rýže 400 g
mražený hrášek 300 g
kovbojské koření 1 lžička
čínská sojová omáčka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody a čajová lžička soli).
Krůtí maso nakrájíme na co nejtenčí (asi půlcentimetrové) nudličky, které ještě překrojíme na menší kousky. Na dvou lžících olivového oleje orestujeme na prudším ohni maso dozlatova, mírně osolíme, přidáme lžíci sojové omáčky, asi 3/4 lžičky kovbojského koření, zmírníme plamen a vsypeme mražený hrášek. Za občasného promíchání restujeme, až je hrášek měkký (trvá to jen chvilku). Přidáme uvařenou rýži, společně vše opékáme a občas promícháváme - asi tři až pět minut.

Tip:
Kovbojské koření se dá koupit, ale lze i udělat - smícháním soli, drceného (hrubého) pepře, citronové kůry, majoránky a špetky cukru.


 


RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...